Home

EK Hongarije

 

Van 26 tot en met 29 september zullen in het Hongaarse Boedapest 38 herenteams en 34 damesteams strijden op het Europees kampioenschap. Voor zowel de heren als de dames staan er drie toernooien op de planning, namelijk een singeltoernooi, koppeltoernooi en teamtoernooi.

2 jaar geleden tijdens de EC in Nederland behaalde het Belgische herenteam de 13de  plaats met daarbij 1 plaats in de singles kwartfinale en een 9de plaats in het team event. De belgisch dames eindigden op de 14de plaats met daarbij ook 1 plaats in de singles kwartfinale.

Met de 2 teams, die hieronder voorgesteld worden, gaan we zeker proberen om deze resultaten te verbeteren. Zowel het heren-als het dames team hebben zeker potentieel om hoge ambities te koesteren.

België worden dit jaar vertegenwoordigd door Roger Janssen, Jeffrey van Egdom, Niels Vanbergen en John Desreumaux. Jeffrey en Roger spelen samen koppel. Hetzelfde geldt voor John en Niels. Het damesteam bestaat uit Peggy Van Ballaert, Kathy Geeraerts, Carine Dessein en Vanessa Reyniers, waarbij Peggy en Kathy een dubbelpaar vormen met Carine en Vanessa als tweede koppel.

Bij de heren enkele spelers die zich dit jaar in de kijker hebben gespeeld op internationale tornooien en daardoor zich plaatsten voor het aankomende Lakeside kampioenschap. Ook de andere spelers hebben zowel Internationaal als Nationaal bewezen hun mannetje te kunnen staan.

Bij de dames enkele zeer ervaren speelsters, die reeds bewezen hebben op het hoogste nieveau mee te kunnen en die de nieuwelinge zeker op haar gemak zullen stellen. Dit team zou wel eens voor een homegeen zeer leuke prestatie kunnen zorgen.

Hieronder wordt per categorie per speler een beetje op de loting ingezoomd met daarbij mogelijke tegenstanders in de sheet. (met dank aan Dartfreakz)

Singles

Jeffrey van Egdom speelt zijn eerste partij tegen de Zwitser Stefan Bellmont. Alan Soutar wacht waarschijnlijk bij de laatste 64. Bij de laatste 16 wacht mogelijk een wedstrijd tegen Martijn Kleermaker.

Roger Janssen opent tegen de Italiaan Daniele Sergi of V. Charrua van Isle of Man. Waarschijnlijk treft hij Scott Mitchell bij de laatste 32. Andere spelers van naam op zijn sheet zijn Zwitser Philipp Ruckstuhl en Luxemburger Tom Becker.

John Desreumaux treft in de eerste ronde Welshman Arwyn Morris. Bij de laatste 16 is Ross Montgomery een waarschijnlijke tegenstander. Andere spelers van naam op zijn sheet zijn de Ier John O’Shea en Dylan Duo uit Gibraltar.

Niels Vanbergen begint tegen Nick Kenny. Andere spelers van naam op zijn sheet zijn Kyle McKinstry, Daniel Larsson, Norbert Attard uit Malta en de Schot Euan Callander.

Peggy Van Ballaert begint tegen de Russiche Marina Kononova. Anna Forsmark uit Zweden wacht waarschijnlijk bij de laatste 64. De Noorse Rachna David of Noord-Ierse Grace Crane zijn mogelijke tegenstanders bij de laatste 16. 

Kathy Geeraerts opent tegen Josianne Caruana van Malta. Bij de laatste 32 wacht mogelijk de Schotse Lorraine Hyde. Vanessa Zuidema is een mogelijke tegenstander bij de laatste 16.

Carine Dessein speelt haar eerste wedstrijd tegen Pauline Tonna van Malta. Irina Armstrong is een waarschijnlijke tegenstander bij de laatste 32. Maria O’Brien, de Zweedse Maud Jansson en de Finse Kaisu Rekinen zijn mogelijke tegenstander bij de laatste 16.

Vanessa Reyniers start tegen de Russische Natalia Fefilova of de Spaanse Milagros Martinez. De Finse Sari Nikula is een mogelijke tegenstander bij de laatste 32. De Deense Kirsten Byo wacht mogelijk bij de laatste 16.

Koppels

Roger Janssen en Jeffrey van Egdom beginnen tegen de Zweden Oskar Lukasiak en Edwin Torbjornsson. Bij de laatste 32 wachten mogelijk Richard Veenstra en Willem Mandigers.  In de kwartfinale zijn Kyle McKinstry/Gavin Carlin, de Finnen Asko Niskala/Pauli Finnalia en de Luxemburgers Tom Becker/Tom Burquel mogelijke tegenstanders.

Niels Vanbergen en John Desreumaux spelen hun eerste partij tegen David Francis/Dylan Duo uit Gibraltar. Bij de laatste 32 treffen ze waarschijnlijk de Finnen Marko Kantele/Ulf Ceder of Darius Labanauskas/Arunas Ciplys uit Litouwen. In de kwartfinale zijn Ross Montgomery/Alan Soutar of de Russen Boris Koltsov/Aleksandr Oreshkin waarschijnlijk de tegenstander.

Peggy Van Ballaert/Kathy Geeraerts spelen hun eerste partij tegen Chumak Ganna/Ledienova Natalia uit Oekraïne. Deta Hedman/Maria O’Brien wachten waarschijnlijk bij de laatste 32. De Noren Rachna David/Tamara Schuur zijn mogelijke tegenstanders bij de laatste 16. Sharon Prins/Vanessa Zuidema wachten waarschijnlijk in de kwartfinale.

Carine Dessein/Vanessa Reyniers openen tegen de Turken Sudenaz Aydin/Hatice Senim Sengul. De Schotten Susanna McGimpsey/Chelsea MacMahon wachten waarschijnlijk bij de laatste 32. Rhian O’Sullivan/Rhian Griffiths zijn de waarschijnlijke tegenstanders in de kwartfinale.

Teamtoernooi

De Belgische heren treffen in de poulefase Denemarken, Oostenrijk, Estland en IJsland.

De Belgische dames spelen in de poulefase tegen Schotland, Noorwegen

Wij wensen het ganse team veel succes en plezier,

Een verwachtingsvolle coach

 

Top 10 - Rankings

Login Form

Bezoek eens ons

Online Casino

voor spannende spellen.


SPONSORING
Heb je ook
interesse om de
BDB te sponsoren
en wens je contact
op te nemen,
klik...HIER

Statistics

Articles View Hits
516849